Solventa6 executa la primera instal·lació a Espanya amb el Rapid Shutdown de TIGO

Solventa6, l’enginyeria especialitzada en energia solar fotovoltaica amb seu a Salt, ha executat la primera instal·lació a Espanya que utilitza un Sistema d’Apagat Ràpid (RSS) de Tigo Energy, Inc. (NASDAQ: TYGO), el proveïdor líder de solucions intel·ligents de programari solar i energètic amb presència a més de 35 països. Com a expert en solucions de protecció contra incendis, Solventa6 s’ha encarregat de tot el projecte, incloent-hi la selecció de materials i equips, el disseny i la instal·lació de la planta i el compliment dels requisits tècnics i legals.

La instal·lació, ubicada en una nau industrial a Illescas (Toledo) propietat del grup de logística industrial Mountpark, té una potència total de 371 kWp. Per executar-la, s’han instal·lat 834 mòduls fotovoltaics i 432 sistemes de Rapid Shutdown de TIGO TS4-A2F, una tipologia d’apagat ràpid que, en connectar cada dos mòduls, escurça el temps d’instal·lació i permet reduir el nombre de connexions en comparació amb altres dispositius que s’instal·len mòdul per mòdul. La instal·lació d’apagat ràpid s’ha completat amb transmissors RSS que transmeten un senyal PLC al cablejat de la cadena permetent en la seva absència l’apagat de la instal·lació de contínua.

Es tracta d’una instal·lació pionera que garantirà la protecció de la planta contra els riscos elèctrics i els incendis, ja que el sistema permet una desconnexió ràpida i eficaç dels mòduls fotovoltaics en cas d’emergència, permetent així un accés segur a instal·ladors, bombers i tècnics de manteniment.

Una fita que, com indica el director general de la companyia, Joan Traveria, “no només reflecteix el compromís continu de Solventa6 amb la innovació i la seguretat, sinó que també posa de manifest el lideratge de Solventa6 com una de les empreses de referència a solucions de fotovoltaica i contraincendis a escala nacional”.

“A mesura que augmenta el nombre de normatives elèctriques a tot el món que exigeixen dispositius d’apagat ràpid que garanteixen la seguretat tant de l’equip de bombers com dels clients, , ens complau veure instal·ladors líders com Solventa6 desplegar la tecnologia de Tigo a la Unió Europea” destaca James Dillon, Director de Màrqueting de Tigo Energy. “A Tigo donem prioritat a la qualitat de tota la cadena de valor, i l’equip de Solventa6 demostra una vegada més que l’energia solar pot produir resultats extraordinaris per als clients quan tots els implicats es comprometen a oferir productes i serveis excel·lents. Solventa6 ha estat un gran col·laborador, i esperem molts més projectes junts” afegeix.

Sobre Solventa6
Solventa6 és una empresa d’enginyeria especialitzada en energies renovables fundada el 2001. Està especialitzada a oferir serveis a empreses, particulars i institucions. La seva filosofia de treball es basa en el compromís i la implicació en els projectes que desenvolupa, i aquests són els principals valors que la identifiquen. La seva activitat ha abraçat històricament diverses àrees dins dels sectors esmentats, cercant sempre oferir solucions adaptades a les necessitats dels seus clients.
Des de fa més de 5 anys la seva especialització en el desenvolupament integral de plantes fotovoltaiques tant per autoconsum com per la venda a xarxa, els ha situat com una de les empreses de referència a l’autoconsum industrial, dissenyant i executant algunes de les instal·lacions i inversions de les empreses més importants del territori.

En ple procés de creixement i expansió territorial, Solventa6 també ha treballat en el desenvolupament de models específics de negoci per grans superfícies comercials i logístiques, i ha participat en la concepció de models de comunitats energètiques privades i mixtes, i solucions energètiques centrades a la col·laboració publicoprivada per promoure comunitats energètiques en zones urbanes.

Sobre TIGO
Fundada el 2007, Tigo és líder mundial en el desenvolupament i fabricació de solucions intel·ligents de maquinari i programari que milloren la seguretat, augmenten el rendiment energètic i redueixen els costos operatius dels sistemes solars residencials i comercials. Tigo combina la seva tecnologia Flex MLPE (Module Level Power Electronics) i d’optimitzador solar amb capacitats de programari intel·ligents basades en el núvol per a la supervisió i control avançats de l’energia. Els productes Tigo MLPE maximitzen el rendiment, permeten la monitorització de l’energia en temps real i proporcionen l’apagat ràpid requerit per normativa. L’empresa també desenvolupa i fabrica productes com inversors i sistemes d’emmagatzematge de bateries per al mercat residencial d’energia solar.

Obre el xat
Hola, en què podem ajudar-te?
Hola,
en què podem ajudar-te?